Pocketvering matrassen voordelen en nadelen

Het matras met pocketving

Een veel verkocht matras is het pocketvering matras. MatrassenDenHaag.nl geeft hieronder de voordelen en de nadelen van deze matrassen.

Pocketvering matrassen hebben een kern van metalen veren. Deze veren zijn per stuk verpakt in een hoesje van textiel, een pocket. Het belangrijkste kenmerk van pocketveren is dat deze meer weerstand bieden naarmate de belasting groter wordt. Dit is de reden waarom dit soort veren erg geschikt zijn voor in een matras, aangezien ze voor ieder gewicht de juiste ondersteuning bieden. Voor mensen met een licht gewicht zijn de veren soepel en voor een zwaarder gewicht bieden de veren goede weerstand.

Elke pocketveer zit aan de ernaast gelegen veer gekoppeld, het grote voordeel hiervan is dat een pocketvering matras daardoor een comfortabele ondersteuning biedt. Een ander voordeel van het feit dat de veren per stuk verpakt zijn is dat het risico van een piepende of krakende matras hierdoor verminderd wordt.

Aan de boven- en onderzijde van de matraskernen worden slijtvaste drukverdelers aangebracht, waarna het matras langs de randen wordt afgewerkt met stevige polyether balken. Een comfortlaag van diverse soorten schuim of latex vormt de afdekking en het eerste gevoel van comfort. Deze lagen zorgen er ook voor dat het vocht opgenomen wordt. De pocketvering matrassen ventileren beter dan welk ander matras ook. De veren laten de lucht vrijelijk door de matras stromen en dat is een belangrijk aspect voor comfort en hygiëne. Dit geldt in het bijzonder voor een ieder die veel transpireert.

pocketvering matrassen den-haag

Tot wel 1000 pocketveren

Een klassiek pocketvering matras telt ongeveer 306 veren van één soort, het ultieme pocketveringmatras telt er echter om en nabij 1000 van verschillende sterktes. Door deze verschillende sterktes op die plekken in het matras toe te passen, waar meer of juist minder weerstand wordt gevraagd, kunnen zogenaamde comfortzones gemaakt worden. Deze zones ondersteunen steviger op de plekken waar meer gewicht op rust.

Voordelen van pocketvering matrassen

  • Goed ventilerend en vocht afdragend
  • Koele matras
  • Lange levensduur
  • Goede drukverdeling d.m.v. comfortzones

Nadelen pocketveermatrassen

  • Niet geschikt voor mensen die het snel koud hebben
  • Deel ligcomfort gaat verloren door de omrande zones

Wilt u meer weten over pocketvering matrassen of bent u op zoek naar een showroom in de buurt van Den Haag om deze te proberen, neemt u dan contact met ons op.